Nyheter från SF

Hösten 2016 utlyste Seglarförbundet "Utmaningen 2017" där klubbar kunde få bidrag för att utveckla sin förening inom tillgänglighet, jämställdhet eller miljö. Denna chans tog Lerbergers Segelsällskap som nu satsat på bättre vattenmiljö!

Anton Dahlberg och hans besättning krönte ett bra tävlingsår med att på söndagen besegra inte mindre än 38 svenska kappseglingsmästare för att bli Mästarnas Mästare.

I samband med Mästarnas Mästare i Marstrand i helgen har Svenska Seglarförbundet haft sin årliga Utmärkelseutdelning till årets mest framgångsrika seglare i olika kategorier. Här är vinnarna.

Båtbyggaren och starbåtsseglaren, Sune Carlsson, har utsetts till medlem nummer nio i Svensk Seglings Hall of Fame. Vid en ceremoni i samband med Mästarnas Mästare i Marstrand fick Sune motta den ärofyllda utnämningen.

Mästarnas Mästare inleddes på lördagen under tuffa förhållanden. Vindar på 8–12 m/s satte de 38 svenska mästarna på tuffa prov och bjöd på dramatiska race med kollisioner, besättningsmän som föll överbord och båtar som fastnade i rundningsmärken.

Mästare bland mästare

(2017-10-12 12:38)
I helgen (14–15/10) avgörs Mästarnas Mästare i Marstrand. Närmare 40 Svenska Mästare från olika klasser gör upp om en av de finaste titlarna inom svensk segling. Det gäller alltså att kora en svensk mästare bland svenska mästare.

Efter tre framgångsrika säsonger med Allsvenskan Segling bygger Svenska Seglarförbundet (SSF) nu ut seriesystemet. Från och med säsongen 2018 införs även Division I.

Hemmaseglarna från Yacht Club Costa Smeralda på Sardinien seglade på söndagen hem Champions League-titeln 2017. Inte mindre än 32 av Europas vassaste kappseglingsklubbar gjorde upp om titeln och bäst av de tre svenska båtarna blev CCYC på 16:e plats.

Enkelhet är årets tema

(2017-09-21 20:45)
Svensk segling vill framåt samtidigt som segelsporten förändras för att möta nya generationers utövare. Därför är det viktigt att vi som kan och vill påverka segelsportens framtid ges möjlighet att träffas.

I helgen samlas Europas allra bästa kappseglingsklubbar i Italien för att göra upp om segern i prestigefulla Champions League 2017. Inte mindre än 32 klubbar från hela Europa finns på plats i vackra Porto Cervo på Sardinen.

I Skåne, precis som på måga andra håll i Sverige, har man länge sett problemet med förlorade ungdomar efter optimistjolleåren. För att hitta lösningar har Martin Strandberg nu anställts som projektledare på halvtid.

Här träffas seglingens ledare - tränare, instruktörer, funktionärer och domare från såväl klubbar, klass- och distriktsförbund för att genom dialog sprida erfarenheter och idéer som ger inspiration inför framtiden.

Haverdalsstrands Segelsällskap (HSSS) bildades 1968 och har sedan dess bedrivit seglingsverksamhet på Båtabacken i Haverdalsbukten strax norr om Halmstad. Nu har deras uppskattade seglarskola blivit certifierad av Svenska Seglarförbundet.

Den tredje omgången av Allsvenskan Segling avgjordes i helgen på Munksjön i centrala Jönköping. Något överraskande var det Malmö SS som tog hem segern, endast en poäng före tabellettan från KSSS.

Den 11-12 november genomförs World Sailings Offshore Personal Safety Course på Kärringön på Västkusten. En kurs som leder till ett certifikat som havskappseglare ofta behöver när de ska tävla internationellt.

Alnö Båtklubb
- Årskalender -