Höstens arbetsdag 7/10 kl 09.00

2017-10-01 20:56
Bäste medlem i ABK med eller utan båt i vattnet! Nu börjar det dra ihop sig till höstens arbetsdag i hamnen!
  • Uppdaterad: 2017-10-01 20:56

I år är det mestadels arbeten som vi känner igen sedan tidigare, men vi vill passa på att göra några förbättringar.

Några saker kommer vi fråga om hjälp med innan arbetsdagen. Har du möjlighet att ställa upp på detta? - Jättebra!

* Landförtöjningarna till bryggorna ska bytas ut mot trossar. Dessa kommer färgmärkas så att det är lätt att hålla reda på vilken tross som passar till vilken brygga.
* Ny flagglina kommer köpas in för utmärkning av bojar.
- Här vill vi gärna ha hjälp med någon form av upprullning av linan på våren samt lika enkel utrullning på hösten. Finns det någon medlem som kan ta på sig det? Svara till Björn Eriksson, This is a mailto link, 0705597970
* Ulf kommer besiktiga traversen under veckan. Eventuellt kan det uppstå reparationsarbeten på den.
* Vi kommer köpa in en loggbok där vi kommer anteckna vad vi gör i hamnen, och framförallt vilket år vi gör det.
* Ny impeller är beställd till klubbens utombordare och Lange kommer byta den.
- Här finns en chans att dra på sig en arbetsuppgift ifall man inte kan vara med på arbetsdagen. Båten och motorn måste förberedas för vintern, oljebyte i växelhus och kanske en allmän uppfräschning. Sedan ska motorn lyftas av och ställa i förrådet. Kan någon ta på sig det efter arbetsdagen? Hör av dig till This is a mailto link, 0705597970.
* Vi kommer röja buskar och sly längs med vägen ut mot piren.
- Har du en röjsåg eller motorsåg? Ta gärna med det samt nödvändig skyddsutrustning. Hör av dig innan arbetsdagen till This is a mailto link, 0705597970
* Y-bommarna måste gås igenom lite kort vid upptagning. Några flottörer sitter fel och behöver någon form av sprint eller bult. Bör lösa sig på plats.
* Y-bommarna vid klubbstugans norra gavel skall placeras någon annanstans i år pga svårigheter med snöröjning. Tommy Näsman anvisar detta på plats.
* Tommy ordnar även ett nockspel till bojflotten, så nu blir det lite lättare lyft på den!
* Förtöjningsbojarna vill vi nummermärka. Förslaget är en B100*L400 pvc med numret på som träs över tenen på respektive boj.
- Någon som kan ordna med detta innan arbetsdagen så går det snabbt att lösa på plats? Alternativet är att spraya direkt på bojarna, i så fall bör en schablon användas. För nummerordning, kontakta Ulf Vikström, 0703476611.
* Vi kommer ha hjullastare, saxlift samt kompressor på plats.

Efter att arbetsdagen är slut vill vi även bjuda in dig till en fest på kvällen med start kl 18,00. Hit är du välkommen även om du inte haft plikt att genomföra själva arbetsdagen!
Klubben ordnar med mat till självkostnadspris, ca 100 kr. Du tar med egen dryck.

Vi vill att du anmäler dig med antal vuxna respektive barn senast torsdag 5/10. Även dom minsta är välkomna och vi ordnar med fiskdamm för dom!

Möjlighet att koppla in gitarr och mikrofon kommer finnas, så den som känner sig manad är välkommen att ta ton!

Och så en sista uppmaning till alla medlemmar: Den som har lite sol och värme kvar från i somras får gärna ta med sig det!

mvh
ABK